KECELJE – unikati

prepoznatljive i autentične,

jednostavne i jedinstvene,

za one koji žele da se osećaju lagano i opušteno…

kao i za one koji žele da ostave najbolji utisak

 

Naučili su nas da sve što se u tekstilnoj industriji proizvede u manje od 100 primeraka, predstavlja unikat!

To znači da proizvodimo samo najunikatnije unikate unikata, *3-5 komada.

KREIRANE SU ZA SVE VAS, zato što:

  • uživate u svom svakodnevnom ili povremenom poslu, i želite da vam je uvek udobno;
  • neophodno vam je da uz sebe, u džepovima i pri ruci, imate potrebne sitnice i/ili alate;
  • volite da izgledate moderno i stilizovano;

Idealne su i za kreativce i umetnike, za pekare, kuvare, prodavce, barmene, brice i frizere, majstore, baštovane, domaćice, hobiste, zanatlije i pomoćnike…

Insistiramo na kvalitetu i detaljima, i zbog toga smo uvereni da ćete svoj unikatni model uvek rado nositi.

AKO ŽELITE DA BUDETE SIGURNI:

SVE DO ČEGA VAM JE STALO, NEMOJTE PRATI NA VIŠE OD 40°C ! 

 – ovde se misli i na ONE do kojih vam je stalo 🙂

Nešto o materijalima koje koristimo i njihovom održavanju:

 

Laneni, zato što lan upija bolje i od pamuka, a i brže se suši. Vlakno lana ubraja se među najjača prirodna vlakna. Treba izbegavati pranje na visokim temperaturama.

Pamučni, zato što pamuk odlično upija vlagu, dobro se ponaša kada se nakvasi i može se oprati i na visokim temperaturama, bez posledica. Ukoliko je obojen pamuk u pitanju, prvi put se mora prati odvojeno od ostalih artikala.

Viskoza je udobna, mekana i upija vlagu kao i pamuk. Viskoza nije čvrsta kada je mokra i gužva se, i zato daje mekoću i savitljivost u kombinaciji sa drugim prirodnim materijalom. Postoji mogućnost da se skupi u pranju.

Modal je relativno novo, ekstra fino vlakno koje se dobija iz celuloze drveta. Izrazito je lagan i prijatan, udoban za nošenje i lak za održavanje. Ponaša se kao pamuk.

Mešavina ovih materijala daje poseban kvalitet proizvodima, koristeći najbolja svojstva svake od navedenih tkanina.

Denim / teksas platno je izuzetno jak pamuk. Uvek moderan materijal i jedan od najizdržljivijih. Preporučuje se pranje na temperaturama nižim od 60 stepeni.

Koža – PRAVA koža ima ista svojstva kao i drugi prirodni materijali, vrlo je prijatna i uvek je sjajan detalj, ali zahteva nešto drugačije održavanje – dovoljno je rastvoriti malu količinu ph neutralnog sapuna ili deterdženta u vodi. U ovako dobijen rastvor – potopiti flanelsku krpu, dobro ocediti i obrisati površinu kože.

PREPORUKA: kecelje, napravljene od teksasa ili kepera a u kombinaciji sa prirodnom kožom (kada se ista se ne može otkopčati i ukloniti pre pranja), potrebno je održavati hemijskim čišćenjem.

Za održavanje svih tkanina, osim kože, možete koristiti ODSTRANJIVAČ FLEKA, i to tako što ćete ga naneti na željeno mesto ISKLJUČIVO PRE samog PRANJA, kako bi se izbegla i najmanja mogućnost da boja na tom mestu izbledi.