cropped-gavatar-wp1.png

Posle 20-ak godina provedenih u korporaciji… i u jednoj, za mene, potpuno novoj dimenziji stvarnosti, zvanoj slobodno vreme  – u atmosferi opuštenosti i nejurnjave,  poželela sam da osmislim i kreiram one sitnice koje su našem stanu i meni samoj nedostajale, a koje nigde nisam mogla da pronađem (bar ne onakve kakvim sam ih zamislila).

Kroz tu potragu, shvatila sam da svakako ima još dosta onih koji su svoj životni prostor opremili nekonvencionalno – i da svi oni, takođe, teško mogu doći do modnih detalja kojima bi upotpunili i/ili oplemenili dom, u želji da istaknu svoj jedinstven stil.

Slično je bilo i sa idejom o dizajniranju odeće za žene, jer sam i sama često bila u potrazi za jednostavnim, a autentičnim i jedinstvenim odevnim komadima.

 

PRIRODA I INTEGRITET 

Najvažnije nam je da svi proizvodi budu od  materijala koji mogu ispratiti svojstva najprirodnijih tkanina, da su jednostavni za održavanje, praktični i, po mogućstvu, višenamenski.

Da svi naši proizvodi budu svedenog dizajna, kako bi se lako i nenametljivo uklapili u lični stil pojedinca, i kako bi, istovremeno, osvežili naše odevne kombinacije ili prostor u kome živimo.

Odevni komadi prave se od italijanskih tkanina najnovije generacije, a koja je izradjena od veštačkih vlakana. To su tkanine visokog kvaliteta i imaju sva svojstva NAJPRIRODNIJIH materijala. Takva (PES) vlakna svojim izgledom i dodirom podsećaju na prirodnu svilu.  VEGAN CHIC.

 

Proizvodimo i detalje za domaćinstvo – svakodnevne sitnice namenjene našem domu. To su obične stvari, izradjene na nešto drugačiji način; OVDE smo fokusirani na što prirodnije, a uvek moderne i trajne materijale:  lan, pamuk, kožu, teksas…

 

 

collage-2

 

URBAN HUG je mlada kreativna radionica koju čini nekoliko sjajnih žena, vrhunskih majstora svog zanata i pravih umetnica, uvek raspoloženih da realizuju svaku zajedničku ideju – do detalja.

Malo je reći da sam presrećna. I zahvalna.

Šta su dEKO proizvodi? Reč je o dekorativnim, markantnim, raznobojnim i jedinstvenim proizvodima ručne izrade. Svaki je napravljen kao unikat ili u jako maloj seriji (3-5 kom).

Zapravo, naučili su nas da sve što se u tekstilnoj industriji proizvede u manje od 100 primeraka, predstavlja unikat!

To znači da proizvodimo samo najunikatnije unikate unikata. I od toga ne odustajemo!

Kako to radimo? Tako što neprestano istražujemo (petljamo, menjamo, oduzimamo i dodajemo), kombinujemo, uvodimo nove modele i modifikujemo postojeće, upravo da bismo dobili najrazličitije ručno izrađene komade odličnog kvaliteta.

Posvećeni smo detaljima, i sve što napravimo je autentično i prepoznatljivo, na šta smo posebno ponosni.

Proizvodimo u Srbiji.

Drago mi je što ste svratili! Ja sam Sonja. Zaljubljenik u ljude i njihove domove, veliki obožavalac prirode, putovanja, mora, dobre muzike i knjiga, esteta, strastveni hedonista i mama i po – ovo malo odzvanja, a samo znači da sam jednoj devojci zaista majka, a drugoj – ni upola to, ali zato maćeha! Jasno, u tim zvanjima najviše uživam.